Obiad w 20 minut!

pierogi

  • środa, 29 lutego 2012
    • Tortellini z sosem szpiankowym

      Kiedy zobaczyłam ten przepis na blogu Eksplozja Smaku, pierwsze, co pomyślałam, to to, jak ja mogłam nie wpaść na pomysł zrobienia tak prostego, a zarazem pysznego dania. Szpinak uwielbiam, tortellini też bardzo lubimy, więc czemu nie przyszło mi do głowy, by połączyć te dwa składniki ????? Od siebie dodałam jeszcze gałkę muszkatołową i suszone pomidory.

      Przepis cytuję za Wiosenką z moimi małymi zmianami (czytaj: byłam bardzo głodna i zjadłam pierożki bez podpiekania) :).

      Składniki:

      • 1 opakowanie tortellini
      • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
      • 1 ząbek czosnku
      • pół szklanki śmietany
      • sól, pieprz
      • moje dodatki: gałka muszkatołowa, kolorowy pieprz, suszone pomidory w zalewie

      Przygotowanie:

      Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni na łyżeczce oliwy z suszonych pomidorów przesmażyć czosnek, dodać szpinak i chwilę dusić. Następnie dodać śmietanę, sól, pieprz oraz gałkę i gotować, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać suszone pomidory. Pierożki polać sosem i posypać kolorowym pieprzem.

      Smacznego!!

      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „Tortellini z sosem szpiankowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      fantazzja
      Czas publikacji:
      środa, 29 lutego 2012 09:31

Kanał informacyjny



Skrzynka pocztowa Napisz do nas e-mail


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów stat4u