Obiad w 20 minut!

Wpis

poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Naleśniki z farszem porowo-pieczarkowym

Ostatnio mamy z Ojcem Założycielem "fazę na naleśniki". Pewnie dlatego, że robi się je bardzo szybko, a dzięki dodatkom za każdym razem można uzyskać inne danie.

Tym razem zdecydowaliśmy się na pora i pieczarki. Wybór nie był przypadkowy - por padł ofiarą czyszczenia lodówki przed majowym weekendem, natomiast pieczarki znalazły się w tym zestawie, ponieważ chcieliśmy wziąć udział w durszlakowej zabawie organizowanej przez Panią mopsicy Pumby. Dotąd nie przepadałam za mopsami, ale urokowi Pumby trudno się oprzeć :).

Po raz pierwszy robiłam naleśniki z maki kukurydzianej. Wyszły ciut z grube ;). Muszę jeszcze przemyśleć proporcje, więc póki co podaję przepis tylko na farsz, który jest przepyszny.

Składniki:

  • nieduży por
  • 250 g pieczarek
  • 4 łyżki keczupu
  • kulka mozzarelli
  • sól
  • łyżka masła

Przygotowanie:

Pieczarki i pora kroimy w plasterki i podsmażamy z odrobiną soli na łyżce masła. Dodajemy keczup i pokrojoną w paski mozzarellę. Dokładnie mieszamy i czekamy, aż ser się lekko rozpuści. Gotowe :)

Smacznego!!

Przepis dodajemy do akcji "Pieczarkowy Tydzień".



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
fantazzja
Czas publikacji:
poniedziałek, 23 kwietnia 2012 10:29

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mopswkuchni napisał(a) komentarz datowany na 2012/04/23 10:45:11:

    Cieszę się, że udało mi się choć trochę Cię przekonać do tej rasy. Wszystkie mopsy są urocze. Ta propozycja farszu do naleśników jest strzałem w dziesiątkę! Przygotowanie tych naleśników naprawdę nie zajmie więcej niż 20 minut. Zapraszam do dodania jeszcze jakiegoś przepisu z pieczarkami, w końcu jest jeszcze czas dziś i jutro ;) Pozdrawiam Ania

Dodaj komentarz

Kanał informacyjny



Skrzynka pocztowa Napisz do nas e-mail


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów stat4u