Obiad w 20 minut!

Wpis

poniedziałek, 05 marca 2012

Sałatka z makaronu ryżowego z marynowanymi pieczarkami

Dzisiaj wpis dedykowany!! Specjalnie dla osoby, która wymyśliła tę sałatkę (ja byłam jedynie "siekaczem składników"), a następnego dnia dziwiła się, dlaczego zamiast grzecznie jeść śniadanie, biegam wokół stołu z aparatem :)

A sałatka jest bardzo dobra: fajnie równoważą się w niej smaki, a dodatek cebulki i musztardy dodaje jej charakteru.

Składniki:

  • pół opakowania makaronu ryżowego
  • 15 marynowanych pieczarek
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • małą czerwona cebula
  • pietruszka
  • majonez
  • ostra musztarda
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy i studzimy jajka oraz makaron. W międzyczasie kroimy pieczarki, cebulkę oraz pietruszkę i odsączamy kukurydzę. Do dużej miski dodajemy makaron, pokrojone jajka, kukurydzę, cebulę, pieczarki oraz pietruszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki majonezu i 2 łyżki musztardy (sos musi mieć wyraźny smak). Ewentualnie doprawiamy solą i pieprz (ja już nie dodawałam soli).

Smacznego!!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
fantazzja
Czas publikacji:
poniedziałek, 05 marca 2012 10:33

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • wedith napisał(a) komentarz datowany na 2012/03/05 11:59:15:

    Pewnie jest smaczna:)

Dodaj komentarz

Kanał informacyjny



Skrzynka pocztowa Napisz do nas e-mail


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów stat4u