Obiad w 20 minut!

Wpis

środa, 15 lutego 2012

Karkówka Mamy

Dzisiejsze danie jest całkowicie nie w naszym stylu. W zasadzie nie jemy wieprzowiny, podpiekany ser też nie należy do naszych faworytów. Ale to danie jest przepyszne i można mu wybaczyć nawet milion kalorii ;). Przepis mam od mojej Mamy, chociaż lekko go zmodyfikowałam i zamiast nieśmiertelnej przyprawy kebab-gyros do marynaty użyłam ziół i czosnku. Zatem do dzieła!!

Składniki:

  • karkówka
  • pieczarki
  • żółty ser
  • cebula
  • sól, pieprz
  • rozmaryn, cząber
  • czosnek

Przygotowanie:

Dzień wcześniej zamarynować karkówkę w ziołach i czosnku. Następnego dnia mięso lekko podpiec w naczyniu żaroodpornym. W międzyczasie podsmażyć pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki. Na podpieczone mięso układać masę pieczarkowo-cebulową, posypać zółtym serem startym na tarce o grubych oczkach i podpiekać, aż mięsko będzie miękkie a ser ciągnący.

Karkówkę podałam z sałatką z ogórków kiszonych (ogórki, cebula, koperek, oliwa z oliwek, pieprz).

Smacznego!!

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
fantazzja
Czas publikacji:
środa, 15 lutego 2012 10:23

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Ewa napisał(a) z *.limes.com.pl komentarz datowany na 2012/02/15 10:53:57:

    Karkówka chodzi już za mną jakiś czas i jeszcze w tym duecie z sałatką z ogórków... pyszności;)

Dodaj komentarz

Kanał informacyjny



Skrzynka pocztowa Napisz do nas e-mail


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów stat4u